Det oppstod en feil i denne gadgeten

torsdag 25. august 2011

prisutdeling & alexandria.

tirsdag morgen klokken fem på halv syv ankom jeg oslo med søvn i øynene og sommerfugler i magen. jeg dro hjem, sov noen timer og møtte pappaen, sven, håkon og hilde i byen - for vi skulle på prisutdelingen for mental helse ungdoms skrivekonkurranse. vi fant lokalet og satte oss til. på bordet stod det ganske mye brus.og en kaffekanne man kunne speile seg i.håkon drakk ikke av pappkopp, for han hadde med seg sitt eget yndlingskrus. han forklarte at han ikke rakk å drikke hjemmekaffen ferdig før han dro, og da måtte den jo bli med ham.håkon har et magisk tullesmil, forresten.sven og pappa, som bare var fine og pratet om ting jeg ikke hørte helt.og hilde, som ville være fan og hente wienerbrød til meg.jeg var så nervøs og spent og glad og alt mulig at jeg måtte holde henne i hånda. klemte hardt.  foto: adrian tollefsen

så var det en del snakking, både fra generalsekretæren og et av jurymedlemmene. mange fine ord, mye bra informasjon, og resultatene. jeg havnet på delt tredjeplass med en som heter aase bjorvatn (som ikke var tilstede). jeg kunne blitt skuffet, men jeg kan ikke egentlig forstå hvorfor jeg skulle bli det. å komme så høyt når det var så mange bidrag - bare tanken på det gjør at jeg må smile, jeg klarer ikke la være. og så var det noe ekstra, da, som gjorde at jeg plutselig følte meg som om jeg hadde vunnet hele greia. den andre jurypersonen, forfatteren synne sun løes(som har grønn bluse og sort hår), snakket til meg om diktet mitt og hvorfor hun mente det skilte seg ut, at det og bloggen jeg skriver er virkelig bra, og at hun ikke ville jeg skulle gå hjem med "bare" tredjeplasspremien (som var en bok, forøvrig). så jeg fikk to av hennes egne bokbarn i armene, med hilsen innenfor omslaget. en ekte, utrolig dyktig forfatter, som har gitt ut bøker via cappellen damm, skrøt av meg. av lille meg og min lille tekst. jeg kan ikke forestille meg at å komme på førsteplass og vinne en ipad skulle kunne toppe følelsen jeg fikk. jeg knytter kontakter. jeg kommer meg fremover. dette skal jeg klare og boken min skal ut.førsteplassen gikk forresten til en nydelig jente ved navn marthe cecilie roland unæs, som hadde skrevet på nynorsk for å øve seg og fordi det, synes hun, er så vakkert og lyrisk. jeg fikk lese den høyt for alle - og den var skitgod, og blir utgitt i bladet psykisk helse i september(så vidt jeg vet). vi pratet sammen og det var skikkelig fint, utvekslet mail og klemmer og sånn. takk og hadetbra og så hoppet vi ut døren og inn i heisen, og det var den prisutdelingen. min første. kanskje det kommer fler.etterpå dro jeg, sven og håkon rake veien til alexandria, min yndlingspub, for å feire. de drakk øl og jeg drakk rom og cola, og var så glad som jeg ikke kan huske å ha vært på kjempelenge. i tillegg, alkohol = glassbiter be gone, så jeg klarte å fokusere og se på verden uten at den stakk. hodet ble stille og jeg kunne le uten å analysere lyden.det ble vakre vannmerker på bordet. spor.jeg lekte med bøkene jeg fikk, både selve tredjeplasspremien og de fra synne sun løes. er de ikke vakre?både håkon og jeg hadde blå sko og røykte rullings.og sven var kul med to par solbriller på.
han stjal hår fra hårbørsten i vesken min for å lage en voodoodokke av meg. nå går jeg på do og tisser på den, sa han. og reiste seg, med hårpersonen i hånden. for sånn er sven.håkon leste i tredje bok av a song of ice and fire, som jeg også holder på med og som sven alt har lest. vi snakket om hva vi elsker med bøkene, hvor godt de beskriver menneskelighet, hvem vi liker, hvem vi hater, hvor fælt det er med alt som går til helvete og hvor deprimerende og vakker historien er. videre gikk samtalen til hvorvidt vi burde ha monarki, om landet ville vært bedre dersom kongefamilien (eller en eller annen kongefamilie) hadde all makt, irritasjon over høye hæler og lite action i girl on girl porno, og hvilken forskjell litt klær utgjør ang graden av sexy.
etter hvert nærmet det seg midnatt, og det var mest latter og tåke og sjangling og gode lukter. jeg lagde papirbåt, sven dro hjem, og så vendte jeg og håkon nesen mot sankthanshaugenkollektivet, der vi så doctor who og sovnet.


ps: før det var takk og farvel snakket jeg litt med generalsekretæren i mental helse ungdom, som smilte og sa fine ting og virket engasjert og rørt og alt samtidig. og vi kom frem til noe ganske spennende som dere får vite om ikke så alt for lenge.

pss: i dag har jeg vært til min andre time på josefinesgate dps. i morgen skal jeg fortelle om hvordan det er, har vært, så langt. stikkord: gledestårer.

9 kommentarer:

 1. <3 gratulerer så mye! Du fortjener virkelig å føle deg bra!

  SvarSlett
 2. Gratulerer <3 De bøkene du fikk så fine ut, jeg fikk lyst til å lese dem :)

  SvarSlett
 3. Gratulerer så masse med alt det fine som skjer deg! Du fortenar det så inderleg <3

  SvarSlett
 4. hurra:) eg kan berre sei at å ha nokon som trur på seg er betre enn alle prisar som finnst!

  SvarSlett
 5. Det er noen av yndlingsbøkene mine^^ de er supredupre. gratulerer!

  SvarSlett
 6. Gratulera so masse med delt tredjeplass! Eg ve gjerne vere tilstades når di fyrste bok skal få pris, eg <3

  SvarSlett
 7. Gratulerer igjen! Utruleg fint å lese om den herlege dagen du har hatt, er så glad for lyspunktene dine, og det høyrdest vedunderleg magisk ut! <3

  SvarSlett
 8. Jeg er her sjelden (litt ala sent men godt), av årsaker jeg har spesifisert til deg i mail. Men jeg ville bare si at jeg tenker på deg, og at jeg tenker på deg, og at jeg tenker på deg, og at bloggen din er fin og vakker og sår og vond (så vond at det innimellom gjør for vondt så da holder jeg meg unna), og at jeg unner deg alt godt som kommer i din vei, og at jeg blir så glad hver gang du har noe fint å skrive. Som de siste innleggene. Og jeg er så glad for at du får hjelp (heia deg, og heia pappaen din), og jeg håper at den hjelpen HJELPER.

  Klemmer!

  SvarSlett