Det oppstod en feil i denne gadgeten

onsdag 7. desember 2011

unnskyld.

jeg ligger mest på gulvet i kveld og klamrer meg til myke ting (som for eksempel totoro). jeg er sint for alt som er urettferdig og vanskelig, og har vondt i hjertet og tyngde i hele hodet. så det blir ingen julekalender i kveld. jeg klarer ikke konsentrere meg om å finne frem vakre ord om vakre ord. men i morgen kommer to kalendertekster. det lover jeg av hele mitt forslåtte hjerte.

17 kommentarer:

 1. du treng ikkje seie unnskyld for det, fine kjersti <3 vi takkar for kvar kalenderpost du skriv, og sender dei varmaste tankane våre til deg når du har det vondt.

  SvarSlett
 2. <3 klem fra meg. du er så vakker

  SvarSlett
 3. Kanskje vi kan si det sånn at 7. desember er vår dag til å fortelle deg om de fineste ordene våre, da. Så kanskje vi kan gi bittelitt (ca 1/24) tilbake til deg. (og jeg håper på en måte at noen henger seg på dette, hvis ikke kommer jeg til å føle meg ganske dum).

  Mitt ord: trapp.
  Kanskje ikke like mye på grunn av ordlyden som på grunn av betydningen. Ordet i seg selv rimer jo på krapp, og litt sånn smaker dette ordet også, det høres nok mest ut som noe du fort kan falle fra og sånn sett er det jo litt skremmende. Samtidig er trapp noe vanvittig fint. Kirketrapp, gamle steintrapper i en sørlig by, smale trapper opp til et loft på en hytte som lukter kakao og fyr på peisen. En trapp som går opp opp opp, og en trapp som er den trygge veien ned. Naturens egne trapper som stein lagt på stein, og trappa opp til rommet mitt hjemme. Å gå småfull ned en trapp mens du lar hånda gli over rekkverket og du er nattens dronning. Å sitte på rompa og skli ned alle trinnene til tre nøtter til askepott. Og trappa ned til potetkjelleren til mormor. Et fint, og ganske skremmende ord med andre ord.

  (også vil jeg legge til at jeg bryr meg om deg, og håper du får en finere dag i morgen)

  SvarSlett
 4. jeg vil også gjerne gi deg et ord ♡

  emerge

  hvis jeg måtte velge bare ett ord, så må det være emerge. finner ikke liknende ord på norsk, hverken betydnings- eller lydmessig. når man sier det høyt forvandler det seg til en sjø i munnen. dette ordet er så mye vann for meg, at av og til kan det være vanskelig å snakke. men det gjør ikke noe. liker å forsvinne i emerge.

  SvarSlett
 5. jeg kan også gi deg mitt favoritt norsk ord :)

  det er eventyr.
  fordi det har y-lydet, som jeg ikke helt klarte å uttale først (siden det er et lyd som ikke finnes i det hele tatt i nederlandsk) og fordi det er oversettinga til to av mine favoritt ting. altså et eventyr som i noe stort / fint man opplever ('avontuur' på nederlandsk) og et eventyr-historie ('sprookje'). jeg synes det er fantastisk at disse to ordene blir til ett på norsk, og til og med har det fine, rare lydet.

  SvarSlett
 6. Tråd.. Det er et litt traust ord, men jeg syns det er fint. En tråd kan bety en slags veiviser i et teaterstykke eller i livet. Den kan være lang eller kort, og kan være i alle verdens farger. Den kan knytte ting sammen. En tråd kan utrette mirakler. Den kan lappe sammen ødelagte klær og ødelagt hud.

  SvarSlett
 7. Appelsin. Konkylie. Appelsin fordi ordet smaker søtt, konkylie fordi det er en hemmelig verden.

  SvarSlett
 8. alle mine kjære: jeg har verdens beste og fineste og mykeste lesere. TAKK.

  SvarSlett
 9. Horisont.
  Fordi det høres ut som frihet, evighet og stillhet. Å så når man sier det så er det ett "ikke'no tull"- ord. Det er bare "Horisont!". Jeg ville døpe katta mi Horisont, men det ble litt rart.
  Har du merket att hvis du sier ett ord mange ganger så mister den meningen? Jeg hater når det skjer med et uhell..
  Håper ting blir bedre.

  SvarSlett
 10. Klem og kyss til deg. <3

  Eit av yndlingsorda mine er "breathe", fordi ein pustar på ein så fin måte når ein seier det.

  SvarSlett
 11. aldri sei unnskuld, det er din blogg. Me er heldige for kvart bidige ord me får.

  SvarSlett
 12. Absurd.

  Ordet er vakkert nok i seg selv.

  SvarSlett
 13. obscur. på fransk. betyr mørke.

  SvarSlett
 14. mange varme klemmer i din retning

  SvarSlett
 15. Viss du får ein pakkekonvolutt i posten, so kan du få lov å opne konvolutten, for der ligg noke der òg, og so spare den julegåvepapirinnpakka pakken til jul.

  SvarSlett
 16. Du får et ord av meg i dag:

  Snelle - både som i "trådsnelle" og "hun var ei fin snelle". Det har schwung, liksom.

  Håper dagen i dag er bedre. Så fint at du har en Totoro å klemme på.

  SvarSlett